ODBEGLI RUMUNSKI PRINC PRONAĐEN NA MALTI: Osuđen na 3 godine ROBIJE pre nego što je NESTAO (FOTO)
Policija na Malti, Foto: Profimedia

UHVAĆEN

ODBEGLI RUMUNSKI PRINC PRONAĐEN NA MALTI: Osuđen na 3 godine ROBIJE pre nego što je NESTAO (FOTO)

Princ Paul je "bio na odmaralištu" nakon što je 2020. godine "pobegao" iz zemlje usled zatvorske presude

Objavljeno:

Rumunski princ Paul Filip Hohenzolern, unuk kralja Karola II, osuđen u slučaju "farma Baneasa" na 3 godine i 4 meseca zatvora, pronađen je na Malti, prenose tamošnji mediji.

Naime, kako se navodi, princ Paul je "bio na odmaralištu" nakon što je 2020. godine "pobegao" iz zemlje usled zatvorske presude. Viši kasacioni sud je osudio princa Paula na zatvorsku kaznu kada je osudio i biznismena Remusa Truica na sedam godina zatvora u slučaju nezakonitog reosiguranja Kraljevske farme u Baneasi.

U istom slučaju je bilo još 17 osuđenih lica, među kojima i Apostol Mušat, bivši gradonačelnik opštine Snagov, Nikolaj Jecu, bivši župan okruga Ilfon, i izraelski biznismeni, Taj Silberštajn i Benjamin Štajnmic.

"Nikada" priznat unuk kraljevske porodice

Inače, 2012. godine, Vrhovni kasacioni sud Rumunije je zvanično priznao princa Paula za člana rumunske kraljevske porodice, 21 godinu nakon suđenja sa poslednjim rumunskim kraljem Mihajom prvim, koji odbija da ga prizna.

Princ Karol, sin rumunskog kralja Ferdinanda i kraljice Marije, tajno se oženio 1918. godine sa Zizi Lambrino, koja nije bila iz kraljevske porodice, sa kojom je imao sina Karola II Mirčju. Taj brak je već 1919. bio poništen, ali je Karol II kao unuka dobio princa Paula, koji je od 1991. godine tražio da ga priznaju kao legitimnog naslednika kraljevske porodice.

Bonus video:

00:43

SPREMAO SE ZA BEKSTVO KAD JE UPALA POLICIJA: Uhapšen Marokanac (31) osumnjičen za ubistvo u Sarajevu

(Espreso / Blic / Stirilepro / Prenela: J.N.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.